Vyhledat

Janova Pec - Mercedes mezi müsli

Podnikatelské nápady často vznikají s nedostačující kvalitou na trhu. Tak začal i krásný příběh Janova pec. Jan předělal rodný pokoj u rodičů na svou první výrobnu, kde každou neděli pekl müsli a přes týden ho prodával známým. Po půl roce se výroba přesunula do pronajatých prostor v průmyslovém areálu, spustil se e-shop a zboží zamířilo mezi první zákazníky.


V koloniálu Sova nabízím několik druhů pečeného müsli a kaše:


Pečené müsli jahodová směs – lyofilizované jahody (3,7 %) jsou lehce kyselé, proto chuť krotí bílá čokoláda (10 %) a mandle. Místo plátků jahod jsou cca centimetrové kostky, které zaručují vyváženou chuť

Pečené müsli ořechové – ořechy jsou pečené s ovesnými vločkami, což dodává velmi výraznou chuť. Obsah ořechů je 25 % - kešu, mandle, pekanové ořechy, lísková jádra

a para ořechy

Pečené müsli čokoládové – vlajková loď zdobená belgickou čokoládou (10 %), kokosem

a banánem, nadupaná ořechy – mandle, kešu, kokos a lísková jádra

Pečené müsli švestky s mákem – původně limitované edice, ale díky oblíbenosti se tato kombinace zařadila mezi stálou nabídku, lyofilizované švestky (6 %), hořká čokoláda,

mák (6 %)

Pečená kaše ořechová – tajemství v chuti představuje lískooříšková pasta (7 %), směs ořechů tvoří pekany, mandle a lísková jádra (12 %)

Pečená kaše Ze sadu – díky vysokému vysušení jablek, višní a hrušek není třeba ovoce sířit. Obsah vody je tak minimální, že nezpůsobuje plíseň. Součástí směsi je skořice, která tvoří perfektní kombinaci s jablky

Pro srovnání jsem si udělala přehled konkurenční značky, kterou seženete snad

v každém supermarketu. Například müsli s příchutí jahod obsahuje pouze 1,5 % mrazem sušených jahod (Janova Pec 3,7 %). Müsli ořechová směs nabízí pouze 7,5 % lískových ořechů (JP 25 % směs ořechů). Čokoládová varianta nabízí cca 8 % kakaové hmoty (JP 10 % belgická čokoláda). U ovesné kaše s ořechovou příchutí jsou ořechy zastoupeny pouze 3 % (JP 12 %). Všechny müsli obsahují řepkový olej, pšeničný škrob a mouku (Janova pec používá kvalitní olivový olej a sladí pouze medem).


Jaké další důvody mě vedly ke spolupráci s Janovou pecí? Kromě zmíněného složení (opravdu vysoký podíl ochucené složky), jsou všechny směsi vhodné pro bezlepkovou dietu. Ke slazení ovesných vloček používají med. V základu není přidaný cukr ani mouka, díky tomu směs netvoří hrudky a müsli je stále sypké. Ten nejzásadnější důvod jsem si nechala na konec – zboží je dodáváno ve vratných obalech, takže nevznikne jediný igelitový obal.

Pokud máte po přečtení chuť dopřát si dobrou snídani či svačinu – přijďte i s nádobou a společně tak ušetříme životní prostředí. Doplňující informace

Co je lyofilizace? Ovoce se suší mrazem, díky tomu si udrží své vitamíny a živiny. Ztratí pouze vodu, která způsobuje plíseň. Rozdíl od běžně usušeného ovoce v průmyslové výrobě je ten, že neobsahuje přidaný cukr a konzervanty. Müsli uchovejte v dobře uzavřeném obalu. V koloniálu dbám na čerstvost, proto objednávám každých 10-14 dní.

© 2019 by Kolonial Sova.